© 2018 Findur HT Oy

findur@findur.fi

Teollisuustie 5,

33960 Pirkkala

Y-tunnus 0808509-6

Palosuojamaalaus

Palosuojamaalit ovat tuotteita, jotka tulipalon aiheuttaman lämmön vaikutuksesta reagoivat paisumalla eristäen teräsrakenteet ympäröivältä tulipalolta. Palosuojamaalit hidastavat palotilanteessa lämpötilan aiheuttamia teräsrakenteiden lujuus- ja muodonmuutoksia. Teräs on palamaton rakennustarvike, mutta jo 10-30 minuutin kuluttua tulipalon alkamisesta, suojaamaton teräs saavuttaa kriittisen 450-600 asteen lämpötilan ja sen lujuusominaisuudet heikkenevät. Tämän takia se on suojattava palosuojamaalein.

 

Palosuojamaalauksessa teräs suojataan siten, että sen lämpötila ei ylitä rakenteen kriittistä lämpötilaa vaadittuna palonkestävyysaikana (R30, R60). Rakenne suojataan joko eristämällä se palokaasujen tai liekkien vaikutukselta tai parantamalla teräksen kykyä varastoida lämpöä. 

 

Palosuojamaalauksessa laaditaan palosuojamaalaussuunnitelma, jossa määritellään rakenteen paloluokka, rakennusosien vaatimukset, maalausjärjestelmä sekä huolto-ohjeet.

Tutustu Internationalin palosuojaratkaisuiden valikoimaan (eng.) tai kysy meiltä lisää ja varmista, että rakenteen palosuojauksesta saadaan tavoitteen mukainen.