Kestävämpiä julkisivupinnoitteita betonijulkisivuihin | Findur HT Oy

Findurin referenssi - Opiskelijankatu 31
Parveke-elementit - Findur HT Oy
Parvekelattiamaalit - Findur HT Oy

Tutustu myös Findurin

Betonijulkisivujen maalaustyö - Mitä kannattaa huomioida?

Betoni on kestävä ja pitkäikäinen materiaali, jonka pinnoitteelta vaaditaan kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Maalin/pinnoitteen tulee sietää betonin alkalisuus ja kosteus jo maalaustyön aikana. Maalin/pinnoitteen on tartuttava alustaansa, jolloin mahdollista huoltomaalausta tehtäessä vanhaa pinnoitetta ei tarvitse poistaa. 

Betonijulkisivuja maalataan sekä suojaamis- että visuaalisista syistä. Julkisivut ovat kovan rasituksen alla, joten maalin on suojattava rakennusta pitkään. Betonijulkisivuja ja betonin rakenteita on suojattava rapautumiselta, karbonatisoitumiselta ja muilta vaurioilta. On ensiarvoisen tärkeää, että kohteisiin valitaan käyttötarkoitukseen sopivimmat tuotteet, joilla on hyvä tartunta alustaansa sekä sään- ja rasituksenkesto entistä vaativimmissa ilmasto-olosuhteissamme.

 

Betonijulkisivuille saadaan pitkät uudelleenkäsittelyvälit oikeanlaisilla tuotevalinnoilla. Julkisivujen maalaus/pinnoitus on vaativa ja kallis projekti - tuotevalinnoilla on merkittävä vaikutus rakennuksen elinkaarikustannuksiin. Myös huoltomaalaus on toteutettavissa olennaisesti pienemmillä kustannuksilla.

Betonijulkisivut ja polyuretaanimaali - Pitkäikäinen suoja ja värisävynkesto

Polyuretaanimaaleja on perinteisesti käytetty teräsrakenteiden maalausyhdistelmien pintamaaleina erinomaisen UV-keston johdosta. Polyuretaanimaalaus on erinomainen vaihtoehto erilaisille kiviainespinnoille, kuten betonijulkisivujen, parvekkeiden ja parvekelattioiden pinnoitukseen.

Findurin polyuretaanimaaleilla on saavutettu pitkäikäinen suoja betonijulkisivuille ja parvekerakenteille jo 90-luvulta saakka. Polyuretaanimaalin värisävynkesto on omaa luokkaansa. Findurin polyuretaanimaalit on sävytettävissä lähes kaikkiin värisävyihin (esim. värikartat NCS, RAL jne.).

​Findurin kotimaiset polyuretaanimaalit ja -pinnoitteet muodostavat mekaanisesti kestävän pinnan, jolla on erinomainen säänkesto. Polyuretaanimaali säilyttää sävynsä ja kiiltonsa pitkään, liituuntumatta.

Polyuretaanimaalien tartunta monipuolisille alustoille (betoni, rappaus, kalkkihiekkakivi, asbestisementtilevy, puu, metallit ja useimmat muovit) on erinomainen.  

Findur Julkisivumaalausyhdistelmällä on SILKO-hyväksyntä.

Findurin valmistamat polyuretaanimaalit ja -pinnoitteet on

valmistettu Suomessa, korkealuokkaisista raaka-aineista jo 30 vuoden ajan!

Maalausyhdistelmät - Findur HT OY

Kestävämpiä julkisivupinnoitteita | Findur HT Oy