Kestävämpiä julkisivupinnoitteita betonijulkisivuihin | Findur HT Oy

Betonijulkisivujen maalaustyö - Mitä kannattaa huomioida?

Betoni on kestävä ja pitkäikäinen materiaali, jonka pinnoitteelta vaaditaan kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Maalin/pinnoitteen tulee sietää betonin alkalisuus ja kosteus jo maalaustyön aikana. Maalin/pinnoitteen on tartuttava alustaansa, jotta huoltomaalausta tehtäessä vanhaa pinnoitetta ei tarvitse poistaa. Tällöin huoltomaalaus on toteutettavissa olennaisesti pienemmillä pohjatöillä ja kustannuksilla.

Betonijulkisivuja maalataan sekä suojaamis- että visuaalisista syistä. Julkisivut ovat kovan rasituksen alla, joten maalin on suojattava betonia pitkään. Betonijulkisivuja ja betonin rakenteita on suojattava rapautumiselta ja muilta vaurioilta. On ensiarvoisen tärkeää, että kohteisiin valitaan käyttötarkoitukseen sopivimmat tuotteet, joilla on hyvä tartunta alustaansa ja sään- ja rasituksenkesto. Betonijulkisivuille saadaan pitkät uudelleenkäsittelyvälit oikeanlaisilla tuotevalinnoilla. Julkisivujen maalaus/pinnoitus on vaativa ja kallis projekti - tuotevalinnoilla on merkittävä vaikutus rakennuksen elinkaarikustannuksiin.

Betonijulkisivut ja polyuretaanimaali - Pitkäikäinen suoja ja värisävynkesto

Polyuretaanimaaleja on perinteisesti käytetty teräsrakenteiden maalausyhdistelmien pintamaaleina erinomaisen UV-keston johdosta. Polyuretaanimaalaus on erinomainen vaihtoehto myös betonijulkisivujen pinnoitukseen: käyttökohteissa on saavutettu pitkäikäinen suoja betonijulkisivuille. Polyuretaanimaalin värisävynkesto on omaa luokkaansa.

​Findurin kotimaiset polyuretaanimaalit ja -pinnoitteet muodostavat mekaanisesti kestävän pinnan, jolla on erinomainen säänkesto. Polyuretaanimaali säilyttää sävynsä ja kiiltonsa pitkään, liituuntumatta.

Polyuretaanimaalien tartunta monipuolisille alustoille (betoni, rappaus, kalkkihiekkakivi, asbestisementtilevy, puu, metallit ja useimmat muovit) on erinomainen.  

Findur-maalausyhdistelmä on SILKO-hyväksytty.

Findurin valmistamat polyuretaanimaalit ja 

-pinnoitteet on valmistettu Suomessa, korkealuokkaisista raaka-aineista jo 30 vuoden ajan!

Kestävämpiä julkisivupinnoitteita | Findur HT Oy

FINDUR HT OYfindur@findur.fi | Teollisuustie 5 - 33960 Pirkkala | Suomi - Finland | +358 10 231 0950 | Y-tunnus 0808509-6                  © 2021 Findur HT Oy

  • Facebook