Kestävämpiä julkisivupinnoitteita betonijulkisivuihin | Findur HT Oy

Betonijulkisivujen maalaustyö - Mitä kannattaa huomioida?

Betoni on kestävä ja pitkäikäinen materiaali. Betonin maalaukselta vaaditaan kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Maalin tulee sietää betonin alkalisuus ja kosteus jo maalaustyön aikana. Maalin on tartuttava erinomaisesti alustaansa, jotta huoltomaalausta tehtäessä vanhaa pinnoitetta ei tarvitse poistaa. Tällöin huoltomaalaus on toteutettavissa olennaisesti pienemmillä pohjatöillä ja kustannuksilla.

Betonijulkisivuja maalataan sekä suojaamis- että visuaalisista syistä. Julkisivut ovat kovan rasituksen alla, joten maalin on kestettävä pitkään. Betonijulkisivuja ja betonin rakenteita on suojeltava rapautumiselta ja muilta vaurioilta. On ensiarvoisen tärkeää, että kohteisiin valitaan käyttötarkoitukseen sopivimmat tuotteet, joilla on erinomainen sään- ja rasituksenkesto. Betonijulkisivuilla on pitkät uudelleenkäsittelyvälit. Julkisivujen maalaus/pinnoitus on vaativa ja kallis projekti: oikeilla tuotevalinnoilla on merkittävä vaikutus rakennuksen elinkaarikustannuksiin.

Betonijulkisivut ja polyuretaanimaali - Pitkäikäinen suoja ja värisävynkesto

Polyuretaanimaaleja on perinteisesti käytetty teräsrakenteiden korroosiosuojauksessa sekä pintamaalauksessa. Polyuretaanimaalaus on erinomainen vaihtoehto myös betonijulkisivujen pinnoitukseen: käyttökohteissa on saavutettu pitkäikäinen suoja betonijulkisivuille. Polyuretaanimaalin värisävynkesto on myös omaa luokkaansa.

​Findur-polyuretaanimaalit ja -pinnoitteet muodostavat mekaanisesti kestävän pinnan, jolla on erinomainen säänkesto. Polyuretaanimaali säilyttää alkuperäisen sävynsä sekä kiiltonsa pitkään, liituuntumatta. Polyuretaanimaalien tartunta monipuolisille alustoille (betoni, rappaus, kalkkihiekkakivi, asbestisementtilevy, puu, metallit ja useimmat muovit) on erinomainen.  

Findur-maalausyhdistelmä on SILKO-hyväksytty.

Findurin polyuretaanimaalit ja -pinnoitteet on valmistettu korkealuokkaisista raaka-aineista

Kestävämpiä julkisivupinnoitteita | Findur HT Oy

Tutustu Findurin betonijulkisivujen maalausohjeisiin ja tuoteselosteisiin!

© 2018 Findur HT Oy

findur@findur.fiTeollisuustie 5 - 33960 Pirkkala | 010 231 0950

Y-tunnus 0808509-6