© 2018 Findur HT Oy

findur@findur.fi

Teollisuustie 5,

33960 Pirkkala

Y-tunnus 0808509-6

Betonijulkisivut

Betonijulkisivut kuntoon

Betonijulkisivuja maalataan sekä suojaamis- että väritystarkoituksessa. Julkisivut ovat kovan rasituksen alla, joten maalin on kestettävä. Betonijulkisivuja sekä niiden alla olevia rakenteita on suojeltava rapautumiselta ja muilta vaurioilta. Onkin ensiarvoisen tärkeää, että kohteisiin valitaan käyttötarkoitukseen sopivimmat tuotteet, joilla on erinomainen säänkesto ja muu rasituksenkestokyky. Betonijulkisivuilla on lisäksi pitkät uudelleenkäsittelyvälit. Julkisivujen maalaus on iso ja kallis projekti, joten tässäkin suhteessa oikeilla tuotevalinnoilla on iso rooli siinä, milloin julkisivut käsitellään seuraavan kerran sekä tätä kautta myös rakennuksen elinkaarikustannuksiin.

Betoni on kestävä ja pitkäikäinen materiaali. Betonin maalaukselta vaaditaan hyvää kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä. Maalin tulee sietää betonin alkaalisuus ja kosteus jo maalaustyön aikana. Maalin on tartuttava erinomaisesti, jotta uusintamaalausta tehtäessä vanhaa pinnoitetta ei tarvitse poistaa. Tällöin uusintamaalaus on toteutettavissa olennaisesti pienemmillä pohjatöillä sekä kustannuksilla.

Perinteisesti polyuretaanimaaleja on käytetty teräsrakenteiden korroosiosuojauksessa sekä pintamaalauksessa. Polyuretaanimaalauksesta on viime vuosina tullut myös varteenotettava vaihtoehto myös betonijulkisivujen maalaukseen. Näissä käyttökohteissa onkin saavutettu erinomaisia tuloksia ja lopputuloksia.

Findur-polyuretaanimaalit ja -pinnoitteet muodostavat kestävän ja kovan pinnan, jolla on erinomainen säänkesto, jolloin maalipinta säilyttää alkuperäisen sävynsä sekä kiiltonsa pitkään, eikä pinta liituunnu. Maalit tarttuvat monipuolisille alustoille kuten betonille, rappaukselle, kalkkihiekkakivelle, asbestisementtilevylle, puulle, metallille ja muoville. Findurin polyuretaanimaalit sekä –pinnoitteet on valmistettu korkealuokkaisista sideaineista erityisesti betonipintojen suojausta ajatellen.

 

Katso julkisivureferenssimme.

Tutustu betonijulkisivutuotteisiin tarkemmin esitteidemme kautta: